TEDx UdG



Del TED m'agrada gairebé tot. Potser el menys afortunat és el nom, TED (que sona a oficinista de Wisconsin). I no sé si tinc alguna altra objecció. Ah, sí. Poques dones. I massa gent amb barba.

TED

Ja no tinc més crítiques, jo, que sóc un perapunyetes militant. El TED és una bona idea i, a més, és una idea necessària. Curt i ras, el TED són persones que expliquen breument idees originals (és a dir, inèdites). I aquestes idees poden inspirar altres idees, que poden inspirar finalment grans idees. Capaces de canviar el món.

No sé si hi ha algun exemple més acabat de la lògica 2.0 que aquesta. Persones que tenen idees i les comparteixen, les difonen en un gran contenidor, que és visitat per milions de persones de tot el món. Un exercici de sinapsi col·lectiva i gratuïta, amb la finalitat única i finalista de compartir.  El resultat és una mena de brain storming mundial hiperactiu. Els temes?. Tants com ens podem imaginar i uns quants més. El TED és la major font d'inspiració per pensadors, professors, gestors, activistes, artistes o ciutadans de carrer i plaça.

TEDx UdG

La Universitat de Girona, gràcies a la intuïció d'en Miquel Duran i el seu equip, ha organitzat una experiència TEDx. Podeu seguir la sessió en directe pel canal d'streaming de la UdG o bé en els videos que es podran consultar des de la plataforma del TED. Parlarem de mol·lècules, de robots, de la bíblia, de mapes, de turistes, de la mort sobtada o d'invents que canvien el món. Una oportunitat per a trobar aquell instant màgic, en el que una paraula o una imatge es transformen un un fil de llum que acaba prenent la forma d'una idea.

Per anar obrint boca, els deixo amb dos exemples de la potència creativa del TED. Els hi esperem!.



Comentaris

Entrades populars